Sony Japan maakte onlangs een nieuw Twitteraccount aan. Niets speciaal zou je denken, maar wat het account zo interessant maakt is het feit dat het volledig in het teken staat van Ape Escape, een serie platformer games die al sinds 1999 op de PlayStation te spelen is.

Het account kent voorlopig slechts één mysterieuze tweet, waarop de bovenstaande afbeelding staat afgebeeld met een Japans bijschrift. Indien je kennis van de Japanse taal niet op punt zou staan, voorzien we een vertaling van het bijschrift:

Twintig jaar geleden sinds toen. Ik ben al een lange tijd aan het rondrennen geweest, maar ik vraag me af of er iemand is die ik kan achtervolgen

De quote verwijst ook naar een zekere Piposaru, wat een referentie is naar een Japanse spin-off-titel van de Ape Escape serie. Verder kunnen we afleiden dat de eerste Ape Escape-game op 24 juni 1999, 20 jaar geleden dus, officieel gelanceerd werd. Hoogst waarschijnlijk verklaart dit de “20 jaar” uit de quote, maar of er eventueel meer zal volgen in de vorm van een nieuwe aankondiging, is momenteel nog in schaduwen gehuld. Het nieuwe account wordt alleszins in de gaten gehouden.

Nog een leuke bijkomstigheid is dat PlayStation Japan vandaag een trailer heeft vrijgegeven die het jubileum van de franchise viert. Onze hoop is dan ook dat al deze gebeurtenissen gaan leiden tot de aankondiging van een gloednieuwe Ape Escape.