De geruchtenmolen rond het vervolg op Rockstar’s Bully draait weer op volle toeren, zo wees een eerdere vacature al op het mogelijke bestaan van de sequel. Nu blijkt dat Bully 2 eigenlijk al lang verschenen had moeten zijn, meer bepaald tijdens de vorige generatie consoles op de PS3 en Xbox 360. Ergens onderweg werd dan toch beslist de game te annuleren, als we de woorden van een ex-Rockstar medewerker mogen geloven tenminste.

Geruchten blijven uiteraard geruchten, maar toch is er een meer gegronde reden dit gerucht boven andere ernstig te nemen. Het gerucht komt van een bekende Rockstar leaker, Fika122, en de identiteit van de anonieme ex-medewerker werd bovendien bevestigd door SWEGTA, die een actief en gerespecteerd lid van de Bully-community is.

Het verhaal van Bully 2 zou zich focussen op de zomervakantie die Jimmy zou doorbrengen in het enorme huis van de nieuwe echtgenoot van zijn moeder. Verder zou je ook op zomerkamp kunnen gaan om daar allerlei fratsen uit te halen. De game maakte overigens ook gebruik van een prank-systeem, een klimsysteem, een feature waarbij je je kon verstoppen in vuilnisbakken en veel meer.

Waarom de game dan precies geannuleerd werd? “Geen idee”, antwoordt de ex-medewerker resoluut. “Ik werd erg onverwachts ontslagen”, voegt hij eraan toe. De game leek goed te werken en de bazen van Rockstar leken bovendien tevreden te zijn met de vooruitgang. De kans bestaat dat het mysterie rond de annulering nooit opgehelderd zal worden. Als de vorige geruchten kloppen, kunnen we echter Bully 2 toch ooit verwachten, al zal het waarschijnlijk niet de versie zijn die eerst op de planning stond.