Door de jaren heen is er altijd al concurrentie geweest tussen de twee grootste voetbalsimulatie games op de markt: Pro Evolution Soccer en FIFA. Veelal was het FIFA die de meeste officiële licenties wist te strikken, waardoor PES de officiële grote ploegen niet in het spel kon implementeren.

Konami lijkt te beseffen dat dit vrij vervelend is en komt nu met een tegenzet op de proppen: de volgende PES-editie heeft namelijk de exclusieve rechten op Juventus FC verkregen.

Maar wat wil dat nu precies zeggen? De naam Juventus en alles wat bij de ploeg komt kijken – logo, stadion, kits – zullen enkel in PES gebruikt mogen worden. De spelers zelf echter niet, die worden namelijk onder een andere licentie gerekend.

FIFA 20 krijgt dus wel toegang tot bijvoorbeeld Cristiano Ronaldo, maar die zal daar niet in een ploeg met de naam Juventus spelen. De naam die Juventus in FIFA 20 zal aannemen is: Piemonte Calcio. Alhoewel FIFA nog steeds de meeste licenties bezit, is dit toch een grote zet van de concurrentie.

Toch zorgt dit voor onregelmatigheden in beide games, dus het is hopen dat er ooit een einde komt aan de exclusiviteit van leagues, clubs, teams en spelers.