Review BigBen Ultimate Pack – Eerder hebben we al gekeken naar de ’Move Stand’ en naar de ’Alien Gun’, beide accessoires voor de PlayStation 3 gemaakt door BigBen Interactive. Ditmaal gaan we weer wat producten van BigBen onder de loep nemen. Het gaat hier om de ‘BigBen Ultimate Pack’, een pakket met daarin in totaal 4 handige accessoires. Het gaat hier om een controller, een headset, triggers en een hdmi kabel. Of dit pakket je zuur verdiende centen waard is? Dat lees je natuurlijk in deze review!

Wat krijg je

In de doos vinden we een viertal accessoires voor de PlayStation 3. In eerste instantie zien we een bluetooth controller. Daarnaast zit er een headset in die ons wat doet denken aan de officiele PlayStation headset. Verder vinden we nog een knappe HDMI 1.4 kabel en een setje triggers die we eerder al gezien van dezelfde ontwikkelaar als de ’Speed Freek’ en de ’FPS Freek’ .

De controller

De controller die je in het pakket vindt is bijna een kruising tussen de Dualshock 3 en de X360 controller. De controller is net even iets kleiner en alles zit wat dichter op elkaar, wat vooral gaat irriteren bij langdurige speelsessies. Het is bekend dat de meeste controllers gemaakt door derde partijen niet goed werken maar Big Ben is er aardig in geslaagd om een mooie vervanger voor de Dualshock 3 op de markt te brengen. Uiteindelijk zal het een kwestie van persoonlijke voorkeur zijn, want met een prijskaartje van € 39,99 is deze niet veel goedkoper dan de originele controller van Sony.

De headset

De toegevoegde headset doet ons zoals eerder al beschreven denken aan de officiele PlayStation headset. Eigenlijk zijn hier weinig woorden aan vuil te maken, de headset doet precies wat het moet doen en doet dit dan ook prima. Hij is, evenals de controller, makkelijker met de PlayStation 3 te verbinden en werkt daarna naar behoren. Met de volume knop op de headset kun je, zoals je kunt vermoeden, het volume aanpassen en verder is er weinig nieuws te melden. De headset gaat niet snel irriteren en zit prettig. Dit overzicht van een aantal headsets die we vergeleken hebben helpt je wellicht jezelf nog verder te orienteren. De headset kun je aanschaffen voor € 19,99.

De triggers & kabel

Naast deze twee dingen vinden we in het ‘Ultimate Pack’ ook een setje triggers en een hdmi kabel. De triggers zijn simpele stukjes plastic die je op de L2 en R2 van je controller kunt klikken. Hierdoor steken deze iets verder uit en glijd je vinger er niet zo snel af. Dit zorgt voor een wat nauwkeurigere besturing van de knoppen en zorgt ervoor dat je niet zo snel last krijgt van je handen bij games waarbij je de knoppen langdurig ingedrukt houdt. (Denk bijvoorbeeld aan racegames.)

De HDMI kabel die erbij zit houdt zich aan de laatste normen en ondersteund de laatste versie van HDMI, namelijk versie 1.4. Onderzoek heeft reeds uitgewezen dat het verschil in kwaliteit bij HDMI kabels pas te zien is bij erg grote afstanden en op erg grote tv’s, dus of je voor je simpele setup thuis een dure kabel nodig hebt is nog maar de vraag. De kabel is los te koop voor een prijs van € 19,99 en de triggers heb je al in je handen voor € 6,99.

Conclusie

Voor een kleine 70 euro heb je een pakket met een aantal handige accessoires. De controller functioneert prima en heeft afgezien van de onhandig grote accu geen grote nadelen. Hij is wat kleiner en dit zal je op basis van persoonlijke smaak moeten benaderen. De ene zal het fijn vinden en de ander geeft toch de DS3 de voorkeur. De bijgeleverde headset doet het prima en daar hebben we dan ook niks over te klagen. De triggers en HDMI kabel zijn een leuke toevoeging, maar kunnen de prijs van het pakket wel onnodig omhoog laten schieten als je dit niet nodig hebt. Mocht je een aantal van de accessoires nodig hebben is het pakket een goede aankoop. Als je alleen interesse hebt in bijvoorbeeld de headset of de controller ben je goedkoper uit om deze los te kopen. Het gehele pakket kost € 69,99.