Er is tegelijk iets vreemds en iets erg fascinerend aan cultisten. Wat bezielt een mens immers om zo gedreven en soms zo obsessief bezig te zijn met een afgelegen gemeenschap die volgens hun eigen strenge regels leeft? Vaak worden cults dan ook verbonden aan gevaarlijke en gestoorde gemeenschappen, aangezien buitenstaanders vaak niet inzien waarom een cult op zulke normafwijkende manieren functioneert. Wie zijn ze, waar komen ze vandaan en wat drijft hen? De verhaalgedreven actiegame The Church in the Darkness geeft je de kans dit te onderzoeken.

Eerder dit jaar werd de game reeds aangekondigd met een korte teaser en wat informatie rond het verhaal. In een nieuwe blogpost leren we echter heel wat nieuws bij over de game, waaronder een concrete releasedatum.

Het principe van de game is niet veranderd: het is je taak een religieuze cult in 1970 te infiltreren op zoek naar je neefje Alex. Door bovendien je omgevingen aandachtig te onderzoeken, probeer je te bepalen of de cult in kwestie een gevaar vormt of niet. Je kan hierbij zelf kiezen hoe je te werk gaat, waardoor je zelf het verhaal eigenlijk vormgeeft. De game moedigt met andere woorden meerdere playthroughs sterk aan: andere keuzes leiden immers tot andere eindes, die elk het ontdekken waard zijn.

The Church in the Darkness is vanaf 2 augustus verkrijgbaar. Check hieronder alvast de nieuwe trailer: