Films gebaseerd op games zijn vaak moeilijk te realiseren, het overbrengen van het originele verhaal blijkt vaak een grote uitdaging en dankzij Uwe Boll zijn er weinig mensen die het nog aandurven. Er zijn namelijk meer slechte op games gebaseerde films dan dat er daadwerkelijke toppers zijn. In 2008 zou er bijna een BioShock film zijn gekomen, maar toen de crisis insloeg is dit vanwege budgettaire redenen uitgesteld.

Greg Russo, de schrijver van de aanstaande Mortal Kombat film, meldt nu alvast interesse te hebben in het project. Hij zegt dat hij wel oren heeft naar een BioShock-film die zich vooral focust op horror en dat allemaal binnen het budget. De schrijver loopt waarschijnlijk iets te hard van stapel, want momenteel werkt hij al aan Mortal Kombat en daarnaast is hij ook bezig met de productie van Resident Evil en Saints Row films. Wellicht is het dus verstandig deze projecten eerst af te wachten alvorens hij al meteen weer aan een nieuwe begint.

I would love to figure out a way to do BioShock and I’ve tried. I’ve been like elbowing everybody I can possibly find, because I think I have a really awesome way to do it that would be really fun. And bring the horror of it to the forefront and hopefully keep the budget at a manageable price. But yeah, that’s one that I’d absolutely adore, that be a lot of fun to work on.

Mortal Kombat zal de eerste film zijn die uitkomt, deze staat gepland voor 2021.