Tijdens de bekendmaking van de financiële resultaten van het tweede kwartaal van Activision werd gemeld dat er grootse content plannen zijn voor Call of Duty: Modern Warfare. Activision Blizzard’s Coddy Johnson, President en COO bij de uitgever, sprak heel kort over de toekomstplannen voor de game tijdens de aandeelhoudersmeeting. Hij vertelde dat ze de ‘grootste post launch content plannen’ ooit hebben voor Modern Warfare in de historie van de franchise. Daarbij voegde hij toe dat Activision ook nog de nodige verrassingen in petto heeft voor spelers van de game.

Een grote verandering in deze content plannen ten opzichte van vorige games is dat er dit keer geen Season Pass is. Zo worden de spelers niet verdeeld en blijven nieuwe maps beschikbaar voor alle spelers, de vraag is alleen wat het ontbreken van zo’n pas gaat betekenen voor het type content. Zal Activision nu meer gaan inzetten op microtransacties voor cosmetische content, of is er mogelijk een andere inkomstenbron die ze gaan aanspreken?

Activision zei zelf heel duidelijk dat ze engagement willen bouwen met de tijd en dat Call of Duty: Modern Warfare één grote community moet vormen. In dit interview met Joel Emslie van Infinity Ward merk je dat hij bij de vraag of de game een Battle Royale modus gaat krijgen even moet nadenken. Vervolgens antwoordt hij dat we dit zullen moeten afwachten en het wordt verder niet toegegeven noch ontkent door de beste man.

Nu duiken er via Twitter geruchten op dat er wel degelijk een Battle Royale modus gepland staat en dan wel voor het jaar 2020. Activision lijkt hierbij ook meteen geleerd te hebben van Blackout en zou de modus gratis aan willen gaan bieden. Het is alleen nog niet duidelijk of dit ook daadwerkelijk voor iedereen zal gelden of alleen voor consumenten die Call of Duty: Modern Warfare al hebben gekocht.

Volgens LongSensation zou de modus als aparte game gedownload kunnen worden, terwijl deze nog steeds verbonden blijft met de main game. De persoon in kwestie die deze informatie heeft geplaatst heeft wel vaker juiste voorspellingen gedaan, maar we blijven het alsnog met een korrel zout nemen. Desondanks zou het allemaal heel realistisch kunnen zijn dat Activision daadwerkelijk deze route gaat bewandelen, op deze manier combineren ze namelijk een full-priced game met een live-service die free-to-play is.

Call of Duty: Modern Warfare komt op 25 oktober uit voor de PS4, Xbox One en pc.