De meest recente RPG van de populaire ontwikkelaar FromSoftware, Sekiro: Shadows Die Twice, blijft verbazen. Eerder liet uitgever Activision al weten dat de verkoopcijfers hun verwachtingen sterk overtroffen. Een nieuw financieel verslag van het moederbedrijf Kadokawa Corporation doet daar nu nog een schepje bovenop.

Het recent vrijgegeven verslag van Q2 van het fiscale jaar 2019, toont ons immers dat Sekiro maar liefst 3.8 miljoen exemplaren heeft verkocht op 31 juni 2019. Let wel op dat de term “verkocht” in dit geval ook alle verscheepte exemplaren meerekent. Vele exemplaren staan hoogst waarschijnlijk momenteel te blinken op één of andere winkelplank, te wachten tot iemand uiteindelijk zijn portefeuille opentrekt en de game aanschaft. Hoeveel exemplaren dus echt verkocht zijn, kunnen we moeilijk afleiden.

Eerder was ook al bekend dat Sekiro vooral digitaal over de toonbank ging. Hoe het ook zij: het is alleszins een erg indrukwekkende prestatie om een imposant totaal verkoopcijfer zoals dit neer te zetten.