Vandaag heeft Microïds de komst van Asterix & Obelix XXL3: The Crystal Menhir aangekondigd. In deze game ga je weer de strijd aan met de Romeinen en ren je achter de nodige wilde zwijnen aan, aldus de ontwikkelaar. De eerder uitgebrachte remaster van XXL2 heeft zijn vruchten afgeworpen, daarom komen ze nu met een gloednieuw deel.

In dit nieuwe avontuur begin je in een klein dorpje genaamd Armorica en ga je met de twee Galliërs heel Europa door. In het dorpje is iedereen bezig met het rustige en heerlijke leven, totdat Panoramix een brief ontvangt die Asterix en Obelix doen besluiten om een waardevolle schat na te jagen. Met het Menhir kristal reizen ze naar exotische bestemmingen en komen ze in aanraking met allerlei obstakels en gevaren.

Asterix & Obelix XXL3: The Crystal Menhir is vanaf 21 november 2019 verkrijgbaar voor de PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch en pc. Er komen twee fysieke edities uit voor de game, een Limited Edition met twee figurines en een Collector’s Edition met een 15cm figurine van Obelix en Dogmatix en twee kleine figurines van Asterix en Obelix.