Spelers van de horrortitel Until Dawn herkennen de volgende vragen misschien: “Hoe kan ik dit personage redden van een vroegtijdige dood?”, “Wil ik überhaupt wel dat dit personage blijft leven, of laat ik hem toch maar aan zijn lot over?” Deze diepzinnige vraagstukken plaatsten menig speler voor enkele moeilijke dilemma’s op hun wanhopige tocht om zo weinig – of zoveel – mogelijk virtuele doden op hun geweten te hebben. Man of Medan zet deze trend verder, maar maakt de zaken wat interessanter met een nieuwe lokale coöp modus: Movie Night Mode.

Movie Night Mode laat je de game lokaal met vrienden en familie spelen. Elke speler kiest initieel zijn of haar personage en neemt dan ook voor de rest van de sessie de rol van dat personage op. Wanneer dit personage een scène heeft, wordt gevraagd de controller door te geven aan de desbetreffende speler, terwijl de anderen toekijken hoe de speler probeert te overleven. Denk er dus in het vervolg maar beter twee keer over na voordat je een personage aan zijn lot overlaat, de desbetreffende speler van dat personage zit immers naast je en kan plots heel kwaad naar je kijken…

Op het einde van elk hoofdstuk krijg je bovendien een kort moment waarop verschillende awards worden uitgedeeld aan de spelers zoals: wie heeft de meeste relaties versterkt, wie had de snelste reacties, enzovoort. Een meer uitgebreide kijk krijg je hieronder in een behind-the-scenes video: