Ontwikkelaar Deep Silver Volition zit diep in het ontwikkeltraject van een gloednieuwe Saints Row-game, dit meldde THQ Nordic tijdens de bekendmaking van hun kwartaal resultaten. Men borduurt dit keer gelukkig niet verder op de fundering die gelegd is met Saints Row IV, want het betreft een volledig nieuw deel. De laatste keer dat dit gebeurde was in 2013 en dus zijn we wel weer toe aan een volwaardige nieuwe Saints Row, in plaats van uitbreidingen op bestaande werelden.

Saints Row was de laatste delen en uitbreidingen een beetje de weg kwijtgeraakt evenals hun identiteit. We hopen dat ontwikkelaar Volition terug is gegaan naar de tekentafel en de serie als het ware opnieuw uit gaat vinden, maar dan wel met het behouden van de authenticiteit die is gelegd in de eerste drie delen.

Wanneer we meer te zien krijgen van deze nieuwe Saints Row is nog afwachten, maar nu het hoge woord eruit is zal een aankondigende trailer vast niet lang meer op zich laten wachten.

Volition is deep in development of a brand-new Saints Row game, the first full entry in this much loved series since Saints Row IV was released in 2013