BioWare oh BioWare, wat is er aan de hand? Na het eerdere slechte nieuws dat Ben Irving, de Lead Producer van Anthem, BioWare definitief vaarwel zei, blijkt dat een trend gezet is: Fernando Melo, de Lead Producer voor de opkomende titel Dragon Age 4, volgt het voorbeeld en stapt ook zelf op.

Melo was al 12(!) jaar in dienst bij BioWare en was onder andere Senior Producer bij de eerste twee Dragon Age-games. Zijn vertrek was zijn eigen beslissing en werd door hemzelf aangekondigd aan de hand van een tweet:

Alhoewel hij niet expliciet zegt wat dé precieze reden is waarom hij zich wil loskoppelen van BioWare, kunnen we wel beginnen speculeren over de huidige stand van zaken bij BioWare. BioWare was ooit een grote naam onder ontwikkelaars, dit vooral door toppers uit te brengen zoals de originele Dragon Age en de Mass Effect-trilogie, maar de ontwikkelaar lijkt nu steeds meer zichzelf te begraven door telkens middelmatige tot slechte games uit te brengen zoals Mass Effect: Andromeda en Anthem.

Dragon Age 4 wordt momenteel ontwikkeld en zou een next-gen titel moeten worden. Laat die game maar snel komen?