Drieënhalve maand geleden maakte Square Enix Star Ocean-fans heel erg blij. De ontwikkelaar/uitgever liet toen weten dat Star Ocean: First Departure R naar de PlayStation 4 en Nintendo Switch zou komen. Het was toen nog niet bekend wanneer de game zou verschijnen, maar daar is nu verandering in gekomen.

Square Enix laat weten dat Star Ocean: First Departure R op 5 december in de winkels zal liggen. De game is een HD-remaster van Star Ocean: First Departure voor de Sony PSP, die op zijn beurt weer een remake was van het eerste deel in de serie, die uitkwam voor de Super Famicom.

De PlayStation 4-versie heeft buiten een hogere resolutie ook een aangepaste moeilijkheidsgraad, om de speler een meer uitdagende ervaring voor te schotelen. Tevens zijn alle voice-overs opnieuw ingesproken, zijn er nieuwe personage-illustraties en de titel heeft een ‘Speed Mode’. Hierdoor kun je je sneller door de speelwereld begeven.

Gamers die de game reserveren in de PlayStation Store krijgen een aantal extra’s, namelijk een speciaal PlayStation 4-thema met de nieuwe illustraties van Katsumi Enami, pixel-art van de hoofdrolspelers en een digitale mini-soundtrack van STAR OCEAN Live 2019.