Met Dark Souls zijn de Souls-games echt op de kaart gezet, maar het begon eigenlijk allemaal bij Demon’s Souls. Dit is de grondlegger van de Soulsborne games en de OG als het gaat om dit genre.

Colin Moriarty, de host van Sacred Symbols podcast en voormalig IGN-redacteur, zegt dat hij verbaasd was tijdens de laatste State of Play. Hij was er namelijk van overtuigd dat Sony de remaster van Demon’s Souls zou aankondigen, hij zegt dan ook niet te snappen waar ze nog op wachten. Moriarty lijkt zo overtuigd van zijn zaak, dat het erop lijkt dat hij meer weet over deze mogelijke remaster.

Ons vermoeden is dat deze remaster al een tijdje in ontwikkeling is en dat mensen als Colin Moriarty hier al geruime tijd van op de hoogte zijn en zich blijven afvragen wanneer de aankondiging nu komt. De rest van de games op de PS3 hebben allemaal al een remaster gezien, het is dus een kwestie van tijd tot het origineel dezelfde behandeling krijgt.

“There was one game in particular, a remaster coming out for PlayStation 4, that I thought they were going to announce today, but they didn’t. I don’t know what they are waiting for with that one. Let’s just say the soul still burns with that one.”