Alsof het uitstel van The Last of Us: Part II nog niet genoeg was, lijkt er voor begin 2020 steeds minder over te blijven. Ook drie titels van de hand van Ubisoft zullen het eerste kwartaal niet meer gaan halen.

Tijdens een financiële presentatie van Ubisoft liet co-founder Yves Guillemot weten dat het helaas niet anders mogelijk is dan de games in kwestie uit te stellen. Het gaat hier om Watch Dogs: Legion, die gepland stond voor een release op 6 maart 2020. Ook Rainbow Six Quarantine krijgt te maken met uitstel, alhoewel daar nog geen vaste datum van bekend was. Tot slot is ook Gods & Monsters het haasje en die game zal eveneens pas later in 2020 uitkomen.

Dit zorgt ervoor dat Ghost Recon: Breakpoint overblijft als enige game die het fiscale jaar zou moeten redden. Maar gezien de lage reviewscores verwachten we niet dat de verkoopcijfers heel hoog zullen zijn.

“This decision will have a very significant impact on our financial results for this fiscal year and goes against our recent successes in building a more stable development model. However, it is in line with our strategy to maximize the future value of our brands for the long-term benefit of our employees, players, and shareholders. We expect it to have a positive impact on our financial performance as from 2020-21.”

Een precieze datum voor de games, of zelfs een specifiekere releasewindow, werd niet gegeven. Wel is duidelijk dat ze naar het volgende fiscale jaar zijn gegaan, dat begint op 1 april 2020.