Eind augustus kwam Disney nog met het bericht: de klassiekers Aladdin en The Lion King krijgen een heruitgave. Digital Eclipse heeft nu in een bericht op het PlayStation Blog aangegeven wat we mogen verwachten van dit megapakket, ze wilden namelijk voor deze retro klassiekers een stapje verder gaan dan normaal.

Zo kunnen we onder andere met vier verschillende versies van Aladdin aan de slag en er zijn maar liefst vijf versies van The Lion King aanwezig in het duopakket. Van zowel The Lion King als Aladdin zijn de Japanse Mega Drive, Genesis, GameBoy en GameBoy Colour versies inbegrepen. The Lion King doet hier nog een schepje bovenop, want ook de SNES-versie van de game is volledig speelbaar.

Daarbij zijn er ook een aantal verschillende opties toegevoegd die de (soms) frustrerende titels wat makkelijker zouden moeten maken. Er is bijvoorbeeld een “Rewind” functie in terug te vinden, die spelers in staat stelt om de game een paar secondes terug te spoelen om een eventuele fout te herstellen. Voor de mensen die de games écht te lastig vinden, kun je zelfs (delen van) levels geheel overslaan.

Tevens kun je de look van de game ook naar smaak aanpassen. Het is bijvoorbeeld mogelijk om het originele aspect ratio te respecteren of juist het scherm te laten vullen. Ook zijn er drie verschillende filters toe te passen om het gevoel van een ouderwetse CRT-televisie na te bootsen. Ten slotte is er nog een “Final Cut” van Aladdin aanwezig, deze versie van de game heeft een waslijst aan fixes en tweaks gekregen.

Disney Classic Games: Aladdin & The Lion King is vanaf vandaag verkrijgbaar.