Muziek is een constante in onze dagelijkse levens: bijna iedereen wordt vroeg of laat wel eens geconfronteerd met allerlei soorten songs over allerlei genres en tijdsperiodes heen. Het is dan eigenlijk ook maar menselijk dat je soms de onuitstaanbare drang hebt om luidkeels mee te kwelen met je favoriete nummers. Of je nu de stem hebt van een engel, of als je nu de katten van de buren eigenhandig kan buiten jagen met je stemgeluid: karaoke is gewoon een erg leuke bezigheid. Met dat in het achterhoofd hebben we jammer genoeg wat minder goed nieuws te melden: SingStar, wat ooit dΓ© grootste karaoke game op de markt was, haalt op 31 januari 2020 zijn servers offline.

SingStar heeft door de jaren heen talloze iteraties meegemaakt, de eerste game gaat zelfs al terug naar de goeie, oude tijden van de PS2. Jammer genoeg had de game de laatste jaren erg veel moeite om relevant te blijven, waardoor Sony de beslissing heeft moeten nemen om de servers offline te halen. Wat wil dit nu praktisch zeggen: je kan al je aangeschafte SingStar-titels nog steeds offline spelen met alle songs die je in het verleden aangeschaft zou hebben, maar je kan niet meer online gaan om te zingen. De SingStore gaat dus, logischerwijs, ook permanent dicht.

Alhoewel SingStar voornamelijk lokaal werd gespeeld op allerlei feestjes, is het altijd toch wel een beetje triest om een “klassieker” offline te zien gaan. Zet die kelen dus maar open en laat ons allen nog even online genieten van de laatste maanden die we nog over hebben met SingStar.