We weten inmiddels dat de PlayStation 5 gepland staat voor eind volgend jaar, maar een officiële onthulling vanuit Sony ontbreekt helaas nog. Naar verwachting gaan we ergens in de loop van volgend jaar de console voor het eerst echt zien.

Dat betekent echter niet dat we helemaal niks te weten komen over de PlayStation 5. Tweaktown is er namelijk achtergekomen dat Sony een nieuw patent heeft ingediend, die mogelijk een tipje van de sluier oplicht omtrent een aantal toffe functionaliteiten.

Het patent maakt bijvoorbeeld melding van ‘save states’, die spelers in staat stelt om save games met vrienden te delen. Dit kan handig zijn als iemand in je vriendenlijst moeite heeft met een bepaald stuk in een game. Ook vertelt het patent ons iets over wat ‘custom demo’s’ heet. Hiermee moet het mogelijk zijn om bepaalde stukjes van een game door te sturen naar een vriend of vriendin, zodat zij ook kunnen zien of de game hen zou bevallen.

Het klinken in ieder geval als toffe features, maar patenten betekenen niet dat we deze functionaliteiten ook echt terug gaan zien. We zullen voor nu dus de officiële onthulling van Sony moeten afwachten.