EA heeft drastische stappen ondernomen tegen Kurt Fenech, een bekende FIFA streamer op onder andere Twitch en YouTube. Via een bericht op Twitter is de ontwikkelaar en uitgever met een verklaring gekomen omtrent de permanente verbanning van ‘Kurt0411’ van alle toekomstige EA SPORTS FIFA 20 Global Series evenementen en andere toekomstige competities.

Volgens EA heeft Fenech vanaf november 2019 meerdere keren de gedragsregels gebroken, waarop er besloten is hem te verbannen. Opvolgend is Fenech doorgegaan met posten van beledigende en bedreigende berichten naar bijvoorbeeld medewerkers van EA en andere competitieve spelers. Volgens Eurogamer Polen was het voor EA de laatste druppel toen Fenech tijdens een stream zichtbaar spuugde op het logo van EA.


Naar de woorden van Kurt zegt hij niks fouts gezegd te hebben. De Maltezer zegt hierbij dat het ‘dieper gaat dan men denkt’. Volgens Fenech wil EA niet dat hij meedoet tijdens evenementen, omdat ze bang zijn dat hij alles zou gaan winnen en dat hij daarmee EA’s ‘golden boy’ zou inhalen. Hierbij benoemt hij echter niet wie dat precies is.