Eerder deze week werd bekend dat de ESA de E3 van dit jaar geannuleerd heeft vanwege toenemende zorgen omtrent het coronavirus. Een verstandig besluit, maar dat neemt niet weg dat het jammer is dat de belangrijkste beurs binnen gaming dit jaar niet doorgaat.

Uitgevers die aanwezig zouden zijn kijken nu naar alternatieve middelen om toch hun nieuwe games aan iedereen voor te stellen. Zo liet Microsoft direct al weten voor een digitale showcase te gaan en inmiddels hebben meer uitgevers een update over hun plannen gegeven.

Uitgever Devolver Digital is van plan om een livestream te houden onder het mom van ‘Devolver Direct’, wat hun alternatief voor de persconferentie zal zijn. Ubisoft bewandelt dezelfde weg, zij onderzoeken nu de mogelijkheden om hun nieuws op een digitale manier te delen.

De kans is groot dat meer uitgevers zullen volgen, zoals Warner Bros., Bethesda en Square Enix. Daarnaast heeft Nintendo aangekondigd dat ze naar nieuwe manieren kijken om hun fans op de hoogte te houden. Gezien zij al jaren Nintendo Direct doen zal dat het voornaamste uitgangspunt zijn, misschien met een wat hogere frequentie.