Update: Kotaku heeft een reactie van Epic Games gehad, die aangeeft dat het inderdaad echte footage betreft. Het was echter voor testdoeleinden bedoeld omtrent de Unreal Engine 3. Er zijn nooit concrete plannen geweest de game naar de PlayStation 3 te brengen.

“This footage is a byproduct of Epic’s internal Unreal Engine 3 testing process, which utilized both Gears and Unreal Tournament, and was never part of any actual product work for PlayStation 3.”

Origineel bericht: Ja, wij moesten ook even twee keer lezen toen wij dit nieuwtje voorbij zagen komen. Blijkbaar heeft Epic Games ooit plannen gehad om Gears of War 3 naar de PlayStation 3 te brengen. Dit was in de periode toen de rechten op de Gears of War franchise nog bij Epic Games lagen en niet bij Microsoft.

De beelden die je hieronder ziet, zijn allemaal zeer buggy en er treden de nodige glitches op. Maar toch is dit een volledige playthrough van Gears of War 3 draaiend op een PlayStation 3. Je ziet tussendoor nog wel allerlei aanwijzingen voor een Xbox controller voorbij komen, maar wie goed oplet ziet ook een PlayStation 3 devkit de revue passeren.