De Sony Ericsson Xperia Play, beter bekend als de PlayStation Phone is nu heel erg veel in het nieuws. Zo is er vandaag een bericht met alle details rondom de Xperia Play opgedoken. De Xperia Play komt rond april in de winkels en veel mensen kijken ernaar uit, omdat dit eigenlijk de ultieme combinatie is tussen een smartphone en een handheld.

De Xperia Play is dan ook voorzien van alle technische snufjes die je van een hedendaagse smartphone mag verwachten, maar het meest speciale is toch het uitschuifbare gamepad met alle knoppen die we al jaren zijn gewent van de PSP. In het midden van dit gamepad bevindt zich ee nklein touchpad die twee analoge sticks moet simuleren, oftewel alle benodigdheden voor maximaal game plezier, volledig gecertificeerd met de Sony PlayStation technologie.

Nu is er natuurlijk de vraag of je de aangeschafte games in de PlayStation Store ook kan downloaden voor je PlayStation Phone. Dit is helaas niet het geval, zo laat Sony Ericsson vandaag weten. Gamers die al aankopen hebben gedaan in de PlayStation Store voor op de PSP of PS3, kunnen deze niet gebruiken op de Xperia Play (Playstation Phone). Er komt namelijk een speciale online Xperia winkel waar je alle content opnieuw moet aanschaffen. Het is dus niet werkelijk geïntegreerd, maar er komt dus een aparte store voor de Xperia Play.