Los van een aankondiging dat DICE bezig is met een nieuwe Battlefield die dit jaar moet verschijnen, houdt de Zweedse studio de lippen stijf op elkaar wat betreft de setting en op welke platformen de game moet verschijnen.

Nu heeft Battlefield-leaker Tom Henderson (ook wel bekend als TheLongSensation) een video gemaakt waarin hij een aantal details benoemt die van toepassing zijn op Battlefield 6. Zo zal het nieuwe deel een moderne setting hebben, die geïnspireerd is door het geliefde Battlefield 3. Dit lijkt ook aan te sluiten op eerdere cryptische tweets van één van de senior designers bij DICE.

Daarnaast zou de game een cross-gen titel moeten worden, wat betekent dat hij zowel voor de PlayStation 4/Xbox One als de PlayStation 5 en Xbox Series consoles moet verschijnen. Een ander team binnen DICE zou daarbij de versies van de vorige generatie voor hun rekening nemen, zodat men de nieuwe hardware volledig kan benutten.

Ten slotte benoemt Henderson nog dat de maps tot wel 128 spelers ondersteunen, maar dat dit niet betekent dat er ook modi in de game zullen zijn waarin je met zoveel spelers aan de slag kunt. In plaats daarvan zou men kiezen voor modi met 64 spelers.

Een aantal sappige geruchten dus die – volgens Henderson – vanuit bronnen komen die dichtbij het project staan. Totdat EA en/of DICE meer onthullen, is een korreltje zout natuurlijk wel raadzaam.