Capcoms COO Haruhiro Tsujimoto laat in gesprek met Nikkei weten dat ze zich in de toekomst meer op de pc als platform gaan richten, en dat het zelfs het hoofdplatform gaat worden voor aankomende games. De Japanse ontwikkelaar toonde bijvoorbeeld tijdens de afgelopen Tokyo Game Show uitgebreid de pc-versie van Monster Hunter Rise.

Tsujimoto zegt dat de pc een grote drijfveer is achter globale verkoopcijfers. Zo gaat Resident Evil VII jaarlijks nog steeds zo’n miljoen keer over de digitale toonbank. Daarnaast is er een stijging geweest in pc-spelers in Japan, met name tijdens de pandemie. Diezelfde pandemie zorgt volgens Haruhiro ervoor dat ze in Japan ook anders naar een pc zijn gaan kijken, ondanks dat mobiele games nog altijd enorm populair zijn in het land van de rijzende zon.

‘Resident Evil 7 still sells over one million copies a year, and a rise in Japanese PC use during the pandemic.

The pandemic is changing the way people look at PCs. Smartphones are convenient, but their screens are small, and their touch panels are difficult to operate, so they are not suitable for home working or school classes. I think PCs will be the next big thing after smartphones.’

Capcom heeft met een aantal pc-versies van games uit hun portfolio prachtige successen weten te boeken, met recentelijk fantastische ports van Devil May Cry 5 en Resident Evil 2. Voor hun laatste game, Resident Evil 8: Village, moesten ze na de launch nog wel wat werk verrichten. De Japanse studio hoopt in de toekomst met deze verschuiving ongeveer 50% van de inkomsten bij pc-spelers op te halen.