Xbox viert volgende maand zijn twintigjarige bestaan en dat doen ze op verschillende manieren. Al eerder werd bekend dat er speciale sneakers op de markt zullen komen en nu heeft Microsoft laten weten dat er ook een 20th Anniversary controller en headset zullen verschijnen.

Xbox bestaat op 15 november 20 jaar en op deze datum zal er een 20th Anniversary Special Edition Xbox Wireless Controller en een 20th Anniversary Special Edition Xbox Stereo Headset uitkomen. Deze zullen hetzelfde zijn als de bestaande controller en headset, alleen dan in Xbox-kleuren.

Zowel de headset als de controller kosten €64,99 en zijn nu al te pre-orderen bij Microsoft. Dat kan je hier en hier doen. Hieronder kan je een aantal foto’s bekijken van hoe de speciale hardware eruitziet. Van de controller is ook een korte video te zien.

Voor de controller is er ook nog een speciaal laadstation beschikbaar. Deze is gemaakt door Razer Als je deze wilt aanschaffen, dan moet je naar de website van Razer. Hoe het laadstation eruitziet, kan je hieronder bekijken.