Het was oorspronkelijk de bedoeling dat eind 2021 de eerste Steam Deck-exemplaren verstuurd zouden worden. Door de wereldwijde tekorten aan componenten kon dit niet doorgaan en werd de eerste levering uitgesteld naar februari 2022. Nu is een exacte datum bekend.

Degene die als eerste de handheld hebben gereserveerd zullen op 25 februari een mail krijgen met daarin informatie om de hardware daadwerkelijk te kopen. Je hebt dan 72 uur de tijd om dit te doen. Wordt er niet overgegaan tot aanschaf van de Steam Deck, dan gaat je beurt voorbij en gaat de mail naar de volgende in de rij. Koop je de nieuwe hardware van Valve wel, dan zal deze op 28 februari worden verstuurd.

De eerste oplage van de pc-handheld is vrij beperkt, dus de kans dat je een mail krijgt – ook al behoorde je tot de groep die als eerste zou worden geholpen – is niet groot. Het Amerikaanse bedrijf zal echter wekelijks nieuwe exemplaren van de Steam Deck krijgen en zal dus ook wekelijks nieuwe mails versturen naar degene die de handheld hebben gereserveerd.