Review: Logik3 PS3 Dual Charge Stand – Ben jij het ook zo zat dat je PlayStation 3 controllers altijd leeg zijn omdat je bent vergeten de andere aan te sluiten met de USB-kabel aan je PlayStation 3? Of heb je er maar één en wil je niet steeds vast zitten aan dat gare draadje tijdens het gamen? Wij hebben voor jullie uitgetest of de Logik3 PS3 Dual Charge Stand een geschikt alternatief is en het resultaat kan je terug lezen in deze review!

Stopcontact? Check!

Het is natuurlijk geheel aan jezelf of je vast wilt blijven zitten aan je PlayStation 3 of toch een beetje onafhankelijk. De Logik3 PS3 Dual Charge Stand, hierna te noemen: DCS, brengt een stekker met zich mee in plaats van een USB uitgang die we gewend zijn. Ook zijn ze nog eens lekker royaal en krijg je er zelfs twee bij: namelijk een Engelse en een Europese Stekker, gewoon voor het geval dat je op vakantie gaat naar Engeland met je PS3. Het snoer van de stekker is zo’n anderhalve meter waardoor je hier ook een goed bereik mee hebt om de DCS op een goede plaats neer te zetten. Op deze manier hoef je natuurlijk niet eerst je PS3 aan te zetten, maar gewoon in het stopcontact pluggen, controllers erop en chargen maar!

Compactheid

We verwachten natuurlijk niet al te veel poes-pas als wij een controller willen opladen en dat is dan ook zeer zeker niet het geval. Bij de DCS zitten twee kleine klikmechanismen, welke je bovenop je controller klikt. Deze kan je ten alle tijden laten zitten, want hij zit gewoon niet in de weg bij het gamen en stiekem staat het ook wel stoer. Zo kan je de mechanismen ook niet kwijtraken en als eenmaal je controller leeg is kan je hem gelijk op de lader leggen. Tevens is deze controller geschikt voor zowel de Sixaxis- als de Dualshock 3 controller.

Het opladen

Als je controller eenmaal aan de lader ligt, beginnen de kleine rode lampjes bovenop je controller te knipperen. Zodra je controller helemaal is opgeladen, zullen deze helemaal uit gaan. Deze oplader is geschikt om twee controllers tegelijk op te laden in exact dezelfde tijd waarin je er één kan opladen. Dit hebben wij persoonlijk getest door beide controllers helemaal leeg te spelen en tenslotte aan de oplader te leggen, ze waren rond hetzelfde tijdstip klaar met opladen en zo konden we weer een paar uur vooruit! Dit duurt gemiddeld net zo lang als wanneer je de controller oplaad via je PlayStation 3.

Prijs/kwaliteit verhouding

De DCS is een prima oplader en is voor een zacht prijsje op de kop te tikken. Op de officiële website van Logic3 is de DCS aan te schafffen voor zo’n 20 pond, omgerekend naar euro’s is dit zo’n € 22,50. De kwaliteit van de oplader is zeer goed en de klikmechanismen zijn eenvoudig op de controllers te klikken en los te halen. Ook als deze er eenmaal aan vast geklikt zijn, zitten ze stevig vast en laten ze niet zo 1-2-3 los. Het apparaat zelf is van stevig plastic en je klikt de controller als het ware ook vast op de oplader. Door middel van een klepje die onderaan zit, kan je de controller weer loshalen.

Conclusie

De DCS is ultiem voor de mensen die graag willen gamen met een volledig opgeladen controller. Als je eventjes niet thuis bent of je PS3 gewoon niet aan hebt staan, kan je de controllers rustig aan de lader leggen op deze Dual Charge Stand. Zodra deze volledig is opgeladen, stoppen de rode lichtjes met knipperen en kan jij zien dat ze weer helemaal gereed zijn om hun werk te voldoen als controller.