De Cuerpo Nacional De Policía, oftewel de Spaanse Nationale Politie, heeft in Spanje drie leden van hacktivistengroep Anonymous weten op te pakken. De drie leden worden verdacht van hacktiviteiten in naam van Anonymous.

De drie leden van Anonymous komen uit Barcelona, Valencia en Almeria. Eén van de drie arrestanten heeft zelf een server gehost voor DDoS aanvallen op bedrijven, websites, financiële instanties, overheidsinstanties en ook het PlayStation Network al dan niet de PlayStation Store. Vanaf het appartement van deze hacker zijn namelijk aanvallen gepleegd op de websites van Sony PlayStation Store, BBVA, Bankia, ENEL en van de overheidswebsites van Egypte, Libië, Iran, Chili, Columbia en Nieuw-Zeeland.

Bij een huiszoeking van een andere arrestant is software gevonden wat speciaal ontworpen is voor het creëren van malware, geavanceerde encryptietechnieken om de identiteit te verbergen, communicatie om gebruik te maken van andere WiFi netwerken en het gebruik van bots.

Dit was de eerste operatie van de Spaanse politie tegen Anonymous. Hiervoor hebben ze meer dan twee miljoen regels van chat logs en websites moeten doornemen voor al het bewijs om tot een arrestatie te komen. Dit alles was na aanleiding van de aanval op het Spaanse Ministerie van Cultuur in oktober 2010, die werd opgeëist door Anonymous destijds.