Naast officiële first-party controllers krijgen consoles met regelmaat nieuwe hardware van derde partijen. Ditmaal is het de beurt aan fabrikant Nyxi, die de Wizard controller voor de Nintendo Switch heeft onthuld.

Het design zal voor menig gamer bekend zijn, want Nyxi heeft zich duidelijk laten inspireren door de geliefde GameCube controller. Net zoals bij de Joy-Cons kunnen de segmenten van het middenstuk gehaald worden en deze op de rails van de Nintendo Switch gezet worden.

Daarbij heeft Nyxi nog een aantal andere zaken aangepakt. Zo gebruikt de Wizard zogeheten ‘Hall Effect’ joysticks, die bestaan uit magnetische onderdelen. Hierdoor is er geen fysiek contact tussen componenten en zouden deze dus veel beter bestand moeten zijn tegen de beruchte stick drift waar de Joy-Cons (en andere controllers) al langer last van hebben.

Tevens heeft de controller ‘mecha-tactile’ knoppen voor de ZR en LR triggers en natuurlijk een turbo knop. De ABXY-knoppen hebben daarbij belichting en de batterij moet ongeveer 6,5 uur meegaan. Heel duur is de Nyxi Wizard overigens niet: voor 69 Amerikaanse dollars is de controller van jou. De officiële website van de fabrikant vertoont (waarschijnlijk door de drukte) wel problemen, dus bij interesse zul je misschien wat geduld moeten hebben.