Volgens recentelijke geruchten zal de PlayStation Store een make-over krijgen. Vele PlayStation gebruikers vinden de store momenteel onoverzichtelijk en bevat teveel tekst. Sony wil dit oplossen door veel meer gebruik te maken van afbeeldingen, zoals we dat kennen bij Xbox Live en Steam, zo laat de website Reg Hardware weten.

Volgens de geruchten zal er een nieuwe zoekfunctie geïntroduceerd worden. Als je de eerste letter van een game invoert verschijnt er al een lijst met games of DLC die met de ingevoerde letter begint, zo hoef je niet de gehele titel in te vullen.

De film sectie krijgt ook een flinke make-over, al hebben we daar vrij weinig aan in de Benelux. Sony zou de optie om films te kijken in de Benelux in 2009 doorvoeren, maar tot op de dag van vandaag is het angstig stil. Hoe dan ook, als je een film geselecteerd hebt krijg je enkele ‘key-details’ te zien. Zoals welke acteurs erin zitten, als je vervolgens op de naam van een acteur klikt krijg je alle films te zien waarin hij/zij gespeeld heeft.

Games krijgt hetzelfde systeem, met key-details zoals de ontwikkelaar, uitgever, genre en zo verder. De ‘deals of the week’ sectie zou Sony ook aanpassen, het zoeken zou makkelijker gaan en aanbiedingen zie je in een handomdraai. Nogmaals, het zijn geruchten, het is afwachten of Reg Hardware gelijk heeft.