Liefhebbers van RPG’s kunnen al jarenlang hun hart ophalen met onder andere de succesvolle franchise Final Fantasy van Square Enix. Om de RPG’s nog toegankelijker te maken voor een breder publiek is Square Enix jaren geleden gekomen met de succesvolle Kingdom Hearts reeks.

Deze RPG is veel toegankelijker en losser dan FF, mede door het feit dat je met Sora verzeild raakt in de wereld van Disney. In Kingdom Hearts ga je namelijk op pad door diverse werelden uit het Disney universum, samen met Mickey, Donald en Goofy. Dit concept sloeg enorm aan en na twee succesvolle delen zitten de fans al een hele lange tijd te wachten op een derde deel.

Er komen steeds meer geruchten naar buiten omtrent Kingdom Hearts III en met de komst van Kingdom Hearts: Dream Drop Distance voor de Nintendo 3DS is er opnieuw een hint gegeven. Tetsuya Nomura van de uitgever zegt namelijk dat er een paar antwoorden zitten in de nieuwe 3DS game over het onaangekondigde derde deel van Kingdom Hearts.

Maar dat is niet het enige wat hij verteld, want hij zegt letterlijk dat het derde deel ook het einde zal beteken van Xehanort. Verder zegt Nomura dat er al een ‘framework’ klaar ligt voor het derde deel en dat Sora natuurlijk het kopstuk van Kingdom Hearts III zal zijn.

Alsof dit nieuws nog allemaal niet genoeg is voor de fans van Kingdom Hearts, is er nog meer naar buiten gekomen. Nomura heeft ook gesproken over de mogelijkheid van een HD Collectie van de eerste twee delen. De beste man verteld namelijk dat ze bij Square Enix praten over een eventuele HD Collectie van Kingdom Hearts, maar ook over HD versies van andere succesvolle games van de uitgever.