http://playsense.nl/images/file/img_4e37cf1e4deb5.jpg

Tijdens de Tokyo Game Show zal Sony de laatste persconferentie van het jaar houden, dit is dan ook nummer vier van 2011. De eerste conferentie was de aankondiging van de PS Vita eerder dit jaar, toen de E3 en 16 augustus aanstaande de Gamescom conferentie. Sony heeft dan waarschijnlijk ook veel te melden, het lanceren van een nieuwe handheld is immers niet iets wat je zomaar even 1-2-3 doet.

Het zeer bekende blog Examiner meldt een aantal interessante details over deze persconferentie. Zo zullen Sony Computer Entertainment Worldwide Studio President Shuhei Yoshida en Senior Vice President Yoshio Matsumoto hun zegje gaan doen tijdens de conferentie. Volgens de Examiner zou dit betekenen, gezien de namen, dat de persconferentie compleet in het teken zal staan van de PlayStation Vita.

De organisatie achter Tokyo Game Show heeft gezegd dat tijdens deze persconferentie meer informatie zal vrijgegeven over de uiteindelijke specificaties van het apparaat. Ook zal er aandacht besteed worden aan de games voor de handheld en krijgen we hier meer over te weten.

De persconferentie in Tokyo zal plaats gaan vinden op 15 september vlak voor de Game Show.