We weten dat Grand Theft Auto VI zich ergens op deze planeet bevindt, maar in welke staat de game verkeert en wanneer we het volgende project van Rockstar Games überhaupt mogen verwachten, dat moeten we nog maar zien. Toch lijken er weer wat details opgedoken te zijn.

Een rapportage van Rockstar Magazine zegt namelijk dat ze informatie hebben over met name grafische verbeteringen die Grand Theft Auto VI zal krijgen. Rockstar Games zet alles op alles om een geloofwaardige wereld neer te zetten en dat zal voor dit zesde deel niet anders zijn. Zo heeft de ontwikkelaar hard aan hun RAGE engine gewerkt.

Dit moet ervoor zorgen dat water in real-time gesimuleerd wordt, wat onder meer minigames als surfen moet introduceren, en dat het weer ook invloed zal hebben op de gameplay en realistischer dan ooit moet zijn. Dit alles maakt het ook dat de grafische sprong naar Grand Theft Auto VI groter moet zijn dan tussen Red Dead Redemption 2 en Grand Theft Auto V.

Rockstar Games houdt de lippen nog steeds stijf op elkaar en als we de geschiedenis erop naslaan zullen ze dat ook blijven doen, totdat ze plotseling besluiten om alles uit de kast te trekken.