DC Universe is een online MMORPG van de PS3 die gebaseerd is op, hoe kan het ook anders, de DC Universe karakters. Het spel doet het op dit moment niet bijster goed, dit heeft waarschijnlijk als reden dat je per maand moet betalen om dit spel te spelen.

Het netwerk was over een groot aantal kleinere servers verdeeld. Dit was erg onhandig, omdat je dan vaak lang moest wachten tot je bij andere mensen in een game kwam. Omdat het spel op dit moment weinig spelers heeft, worden de servers verminderd naar 4 megaservers, in plaats van heel veel kleine servers.

Dit heeft voordelen, want hierdoor hoef je minder lang op andere spelers te wachten. Er zijn dan ook meer mensen die mee kunnen doen aan grote game modes, zoals Legends PvP, Raids, Duos, Alerts en ga zo maar door. Ook is het nu zo dat het vaker voorkomt, dat je nu met vrienden op één server zit. Het is dan ook mogelijk om te veranderen tussen PvP en PvE met behulp van de phase shifters die je kan gebruiken in de JLA Watchtower en de Hall of Doom. En als klap op de vuurpijl zijn er meer items beschikbaar in de Broker.

De EU servers zullen veranderen op 15 augustus 2011 om vier uur ’s middags. Of er veel downtime zal zijn, kan je hier op de site lezen zodra het bekend is.