Een tijdje terug liet THQ weten dat ze zouden gaan stoppen met het maken van nieuwe Red Faction games. Erg spijtig aangezien die franchise een aantal hele toffe games ter wereld heeft gebracht en wij het recente Red Faction: Armageddon erg vermakelijk vonden.

THQ maakt nu bekend dat ze met nog een serie zullen gaan ophouden en dat zal de MX vs. ATV serie zijn. De games verkochten al niet bijster goed en er was maar weinig animo voor de titels. De reden voor het opdoeken van deze twee franchises is het doen sluiten van drie interne studio’s bij THQ. Twee Australische studio’s en Team Phoenix kregen helaas te horen dat ze naar een andere baan opzoek moesten gaan. THQ baas Brian Farrel had het volgende te zeggen over de gebeurtenis:

“Met deze herschikkingen focussen we ons op IP’s met een hoge kwaliteit, die een groot bereik hebben en op verschillende platformen verschijnen. Onze vijf interne studio’s zijn gefocust op het afleveren van sterke games die gemaakt worden door getalenteerde teams. Er komen dus ook minder film- en kidsgames, aangezien we daarmee geen sterke winsten kunnen boeken in de toekomst”

Bedankt voor het melden axeldc17! Ook een nieuwstip doorgeven aan de PSX-Sense redactie? Stuur je nieuwtje dan via deze link.