De GamesCom 2011 is van start gegaan in Cologne (Keulen), Duitsland. De eerste persfoncerentie is die van Electronic Arts, oftwel de basis van vele games zoals onder andere SSX. We wisten op het moment nog niet super veel over SSX maar vandaag zijn er genoeg nieuwe details bekend gemaakt over de multiplayer van deze game.

Zo zal de online multiplayer van deze game geen lobbies en schema’s krijgen, maar twee verschillende game-modi. Deze zijn Explore en Global Events. In Explore kan je doen wat je maar wilt: vrij snowboarden, je eigen tricks verbeteren en verdere sprongen maken op hellingen en bepaalde time trials van jezelf verbeteren. Tevens wordt er een ghost van je opgeslagen zodat je deze altijd als tegenstander kunt gebruiken, of je kan je vrienden tegen je ghost laten rijden.

De andere game modus is Global Events, dit is in feite gewoon snowboarden tegen andere mensen verspreid over het PlayStation Network. Hierin kunnen tot, LEES GOED, 100.000 man tegelijkertijd tegen elkaar snowboarden! Teven is het ook mogelijk je SSX te linken aan je Facebook account, zo kun je gelijk zien als bijvoorbeeld een vriend een record van je heeft verbroken.

Tevens is er ook een nieuwe multiplayer trailer vrijgekomen, waarin we onder andere de Kilimanjaro, de Mont Blanc en de Mount Everest zien.