Guitar Hero, wie kent deze serie nou niet? De game waarmee je met je favoriete songs meespeelt op een plastic gitaar. Normaal was deze game alleen met de gitaar maar dat is uitgebreid. Guitar Hero is nu niet alleen een gitaar-game meer, maar een complete band-game. Je kan nu ook meedrummen en -zingen met je favoriete nummers. Is deze game echt 200 euro waard? Dat lees je in onze review!

Het verhaal

Jij bent een gitarist, dummer, zanger of bassist en je sluit je aan bij een band of je begint er zelf een met je vrienden. In het begin zal je nog niet zo bekend zijn en begin je met optredens in achtertuinen en op kleine feesten. Uiteindelijk, als je steeds beter wordt, zul je grotere optredens krijgen, zelfs in andere landen. Tijdens die optredens zal je steeds meer verschillende, en ook steeds moeilijkere nummers spelen. Per nummer dat je speelt verdien je geld en daarmee kan je verschillende spullen voor je band aanschaffen, denk maar aan een nieuwe outfit of zelfs een hele nieuwe character.

Gameplay

Activision heeft van tevoren al beweerd dat de gameplay van Guitar Hero: World Tour niet te evenaren zou zijn in het genre. Dit hebben ze meer dan waar gemaakt. De besturing klopt precies en reageert erg snel, zelfs in vergelijking met de vorige delen. Er zitten echter wel een paar vervelende bugs in: als je bijvoorbeeld de eerste 2 frets speelt en je wilt die ingedrukt houden, kan dat niet. Daarom zul je bij sommige nummers een lagere score halen dan mogelijk is.

Ook is de game een stuk realistischer geworden. In de vorige delen had je nogal merkwaardige moves die je character uithaalde. Zo kon hij een gitaar laten zweven of kwamen er onverwachts vlammen uit zijn gitaar. Dit zit er nu niet meer in en dat maakt het spelen van deze game toch een stuk echter.

Door de goede gameplay en de vele variatie in nummers ligt de replay waarde erg hoog. Het is steeds afwisselend en blijft het keer op keer leuk om met je vrienden je favoriete nummers te spelen. Helaas bevat deze game geen trophies, maar dit was al van tevoren bekend gemaakt door Activision.

Graphics

Het was al gebruikelijk dat de graphics van Guitar Hero niet zo denderend waren. Maar dit is nu anders. Behalve het publiek ziet alles er in deze game gelikt uit. Je character is goed uitgewerkt en de instrumenten mogen er ook wezen. Ozzy Osbourne bijvoorbeeld, hij lijkt in de game best goed op de echte Ozzy Osbourne. Tijdens het spelen worden de graphics helaas soms wat minder, maar op zulke momenten gaat je aandacht toch ergens anders naartoe.

Geluid

Het geluid van de game verdient echt een compliment. Alles lijkt te kloppen. Als je bijvoorbeeld een noot niet speelt hoor je deze ook gewoon niet. Dat is erg knap gedaan. Ook als je met verschillende instrumenten speelt overheerst er geen een. Het enige jammerlijke aan deze game is dat de zang niet nog eens versterkt wordt. Dit zou de game toch wat grappiger maken. Verder zit de zang goed in elkaar: je ziet namelijk op welke toonhoogte je zingt en op welke toonhoogte je de liedjes hoort te zingen, een systeem dat wat wegheeft van dat van Singstar.

Deze nieuwe editie van Guitar Hero bevat maar liefst 85 nummers, exclusief de nummers die te downloaden zijn in de PlayStation Store. In deze nummers zit een hoop variatie, er is dus voor ieder wat wils. Een aantal bekende titels in de tracklist zijn: Michael Jackson- Beat it, Paramore- Misery Business en The Eagles- Hotel California.

Multiplayer

Ook deze Guitar Hero bevat weer een offline en online multiplayer mode. Beide modes zijn vrijwel hetzelfde als in de voorgaande delen, met als verschil dat je nu met een hele band kan spelen. Gitaarduo’s zijn dus vervangen door een gitaar, met drums en zang.

Music Studio

Heb je nog niet genoeg aan al die nummers die bij deze game zitten? Geen probleem. In World Tour zit namelijk een nieuwe mode namelijk ‘Music Studio’. Zoals de naam het al zegt is het een eigen muziek studio. Je kan zelf een heel nummer maken en vervolgens spelen met je vrienden. Je hebt de keuze uit vele gitaar-, drum-, keyboard- en bass-beats die je samen kan voegen tot een nummer. Als je vindt dat je nummer klaar is, synchroniseert de game het nummer en zet hem online, dan kunnen je vrienden hem ook meteen downloaden via GHtunes. Overigens is het verboden om bestaande nummers na te maken. Deze zullen ook direct verwijderd worden.

Conclusie

Houd je van een leuke game die je gezellig met je vrienden kan spelen? Dan is deze game echt iets voor jou. Het mag dan misschien enkele bugs bevatten, maar het blijft een top game. Deze game is voor ieder geschikt door de vele verschillende nummers die in deze game zitten. Maar of je er echt 200 voor neer wilt tellen, die keus is aan jou.

Pluspunten

  • De nieuwe instrumenten
  • Alles reageert lekker snel
  • Veel nummers
  • De Music Studio


Minpunten

  • Enkele bugs
  • Graphics nog niet helemaal geweldig
  • De prijs van 200 euro

Cijfers
Graphics: 7,5
Gameplay: 8,5
Replay: 9
Sound: 9

Totaal: 8,5