Dat Capcom de afgelopen jaren goede zaken doet mag een understatement zijn. Ze lijken de ene na de andere hit op de markt te brengen. Hun twee belangrijkste franchises, Resident Evil en Monster Hunter, blijven het ook belachelijk goed doen aan de kassa. In totaliteit zijn de Resident Evil-games nu goed voor 157 miljoen verkochte exemplaren en Monster Hunter heeft de mijlpaal van 100 miljoen weten te bereiken.

Een paar van de recentere titels uit deze series hebben daar goed aan bijgedragen. Zo heeft Resident Evil 8: Village het afgelopen kwartaal er nog een half miljoen verkochte exemplaren bij gekregen en de remakes van Resident Evil 2 en Resident Evil 3 waren ook nog eens goed voor 300.000 exemplaren per game.

Aan de kant van Monster Hunter doen World en Rise het nog altijd goed. Respectievelijk hebben die games het afgelopen kwartaal 300.000 en een half miljoen exemplaren weten te verkopen. Tel daar nog eens 600.000 exemplaren voor de uitbreiding Monster Hunter Rise: Sunbreak bij op en dan begrijp je wel dat Capcom deze koers door blijft zetten.

Goede games staan gelijk aan goede verkopen, iets waar sommige uitgevers misschien nog iets van kunnen leren.