De PlayStation Move is in september 2011 één jaar geworden. De Move kende zo zijn goede en slechte momenten, maar laten we vooral de goede momenten onthouden. Bij Sony weten ze ook dat er ups en downs waren en daarom gaan ze aankomend jaar nog meer hun best doen om van de PlayStation Move een succes te maken. Het eerste jaar en de komende periode van de Move nemen wij onder de loep in ‘een bewogen Move jaar’!

Shooters die speciaal voor de Move gemaakt zijn, doen over het algemeen niet al te best. Denk hierbij maar eens aan Time Crisis: Razing Storm. Wij gaven de game een 4,5/10 en we dachten dat het na deze game wel gedaan zou zijn met shooters voor de Move, maar dit dachten we verkeerd. The House of the Dead: Overkill moet nieuw leven blazen in het shooter genre voor de PS Move. Deze game zal de zoveelste zombiegame worden die dit jaar uitkomt, maar deze keer wel met Move ondersteuning. SEGA belooft ons dat de game zal slagen om een goede ‘lightgun shooter’ te worden. Onze bevinding is dat het een matige shooter is geworden, maar het is zeker een van de betere shooters met Move ondersteuning.

Niet te missen: EyePet & Friends

We mogen niet vergeten dat Sony met de PS Move ook en eigenlijk voornamelijk de casual gamer probeert aan te spreken. Het vorige deel, EyePet 2, was een matige game, maar we verwachten dat deze game het iets beter zal doen. In EyePet & Friends is het mogelijk om zelf een parcours te maken voor je favoriete huisdieren, of wat dacht je van een potje basketbal? Zo goed als alles kan in de game en daarom houden we deze even in ons achterhoofd. EyePet & Friends wordt op 18/11 verwacht.

http://youtu.be/3byqqvCrp8w

Wel te missen: Fast Draw Showdown

We gaan even ons lijstje af van shooters die er bestaan voor de PS Move en we komen Fast Draw Showdown tegen. Een game die de titel shooter draagt, maar het niet verdient. In de game moet je cowboys met een typische snor en stoppelbaard neerknallen. Het spel is een parodie en zo voelt het ook aan. Voor diegene waarbij het geld niet op de rug groeit, kunnen Fast Draw Showdown best mijden.

Top 3 beste Shooter voor de PS Move

3: MAG

We konden, bij wijze van spreken, nog geen olifant raken die een meter van ons verwijderd was. Dat was voor de broodnodige update voor de game. Na de update maakten de mannen van Zipper Interactive het zowaar mogelijk om een vijand op een deftige manier te raken. Neem dat wel met een korreltje zout, want MAG is nog steeds geen zorgeloze ervaring als je het met de Move speelt. De game is wel ideaal om even tussendoor te spelen en als je van teamwork houdt.

2: Resistance 3

Resistance 3 is de nieuwste shooter game van Sony en ondersteunt de PS Move. De game is leuk om te spelen, maar de Move kan daar geen meerwaarde aan bieden.  Je kan zowel de single- als de multiplayer spelen met de Move, maar denk wel twee keer na voordat je de multiplayer speelt met de Move, want het is dan goed mogelijk dat je een lage kill/death ratio hebt.

1: Killzone 3

De beste shooter game met Move ondersteuning op dit moment en voor de aankomende maanden is Killzone 3. De game is van Nederlandse makelij en daar zijn we maar al te trots op. Guerrilla was ook zo vriendelijk om de game te voorzien van een Move ondersteuning. Tegen alle verwachtingen in was dit de game die perfect werkt met de Move controller en na even oefenen is een 10-killstreak geen uitzondering meer.

Valt net buiten de top 3: Socom 4: U.S. Navy Seals

We  willen niet beweren dat Socom 4 een slechte game is, maar de Move ondersteuning werkt gewoonweg niet bepaald goed. Wanneer je de Sharp Shooter, of een dergelijke accessoire, in huis hebt, is het ietwat dragelijk om het spel te spelen met de Move en kan je opeens nieuwe opties kiezen. Zoals we al zeiden: de gebrekkige besturing zorgt ervoor dat Socom 4 net buiten de top 3 valt.

Sporten met de Move

De PlayStation Move is er gekomen om gamen een meer sportief aspect te geven. Daarom kan je heel wat sportgames in de winkel vinden die de Move ondersteunen. Tegenwoordig kan je ook een fitnesszaal in je huiskamer brengen door simpelweg een schijfje te kopen. Move Fitness is een game die wordt uitgegeven door Sony en ze proberen hiermee van fitnessen een leuke bezigheid te maken.

De game biedt je de keuze om uit verschillende workouts te kiezen. Het wisselen van buikspieroefeneningen tot een kleine basketbaloefening is nog nooit zo simpel geweest. Daarnaast kan je nog kiezen uit een heleboel andere leuke en voornamelijk sportieve activiteiten.

Niets zo leuk als een balletje gooien in de bowlingclub. Helaas kost dat toch een pak geld wanneer je het met enkele vrienden doet. Ook voor dat is de PlayStation Move een hebbeding, want de controller wordt in één, twee, drie een bowlingbal. Wanneer je een paar zakken chips en bier voorziet, ben jij gegarandeerd de beste feestmaker van al je vrienden. (PSX-Sense.nl is niet verantwoordelijk wanneer het toch geen succes zou zijn en ook voor mogelijke ongevallen zijn we niet aansprakelijk.)

LittleBigPlanet 2 DLC

We zouden het haast vergeten, maar LittleBigPlanet 2 kreeg in september een DLC voor diegene die een PlayStation Move bezitten. Van dat DLC pakket hebben we ook een review geschreven:

“De game is de originele Play, Create, Share titel van ontwikkelaar Media Molecule. Het eerste deel bracht een ware revolutie teweeg en het tweede deel borduurde voort op het succes van zijn voorganger en voegde enorm veel content toe aan het al vrij totale pakket. Vooral de create modus waar spelers hun eigen levels konden maken ging flink op de schop. MM komt nu met de eerste officiële add-on voor LBP2 en breidt het pakket uit met Move compatibiliteit. Brengt de Move Pack ons wederom in beweging om LBP2 op te pakken, of had Sackboy het beter bij de analoge sticks kunnen houden??”

De volledige review kun je hier lezen.

De grote veroveringstocht van de gamende harten

Sony is aan een grote veroveringstocht van de gamende harten begonnen. Ze proberen om van de PlayStation Move alsnog een succes te maken en dat doen ze door reclame en bundels met de PS Move. Het einde van het jaar komt eraan en dat is de ideale periode voor cadeau’s. Dat weten ze bij Sony ook en daarom maken ze vlug wat reclame voor hun PlayStation Move. Het onderstaande filmpje toont hoe leuk het kan zijn om samen met vrienden, met een PlayStation Move controller in de hand, op de PlayStation te spelen.

Niet enkel leuke reclamespotjes, maar ook bundels met een Move worden volop gepromoot. De onderstaande bundels moeten het perfecte kerst- of nieuwsjaarcadeau worden. In de eerste bundel zit enkel een PlayStation Eye, een controller, Medieval Moves: Deadmund’s Quest en Sports Champions. Voor de prijs van $99,99 is het de jouwe, maar reken daarbij nog wel douanekosten en eventuele verzendkosten, aangezien de bundel nog niet voor Europa is aangekondigd.

In de tweede bundel zit een PlayStation 3 van 320 GigaByte, een DualShock 3 Controller, een PlayStation Move Controller, een PlayStation Eye Camera en de game DanceStar Party. Voor deze bundel leg je $299,99 opzij en reken daarbij ook dezelfde kosten als voor de eerste bundel, want ook dit pakket is nog niet voor Europa aangekondigd.

Move compatible games van november

De maand november zal niet enkel de maand worden van grote titels zoals Call of Duty: Modern Warfare, Skyim en Saints Row: The Third, maar ook een maand met een pak move-games. Hieronder vind je een lijst met games die de PlayStation Move ondersteunen.

Just Dance Kids

Releasedatum: 03-11-2011

Genre: Muziek

Uitgever: Ubisoft

Ontwikkelaar: Ubisoft

.

.

Goldeneye 007: Reloaded

Releasedatum: 04-11-2011

Genre: Actie

Uitgever: Activision

Ontwikkelaar: Activision

.

.

Greace Dance

Releasedatum: 04-11-2011

Genre: Muziek

Uitgever: 505 Games

Ontwikkelaar: Zoë Mode

.

.

Move Mind Benders

Releasedatum: 09-11-2011

Genre: Educatief

Uitgever: Sony Computer Entertainment

Ontwikkelaar: Sony Computer Entertainment

.

.

Move MotionSports: Adrenaline

Releasedatum: 10-11-2011

Genre: Actie

Uitgever: Ubisoft

Ontwikkelaar: Ubisoft Milan

.

.

EyePet & Friends

Releasedatum: 16-11-2011

Genre: Simulatie

Uitgever: Sony Computer Entertainment

Ontwikkelaar: Sony Computer Entertainment

.
.

Carnival Island

Releasedatum: 18-11-2011

Genre: Simulatie

Uitgever: SCEE

Ontwikkelaar: SCEA Santa Monica Studio/Magic

MediEvil Moves

Releasedatum: 18-11-2011

Genre: Actie

Uitgever: SCEE

Ontwikkelaar: Zindagi Games

Start the Party! Save the World!

Releasedatum: 25-11-2011

Genre: Party & Music

Uitgever: Sony Computer Entertainment

Ontwikkelaar: Sony Computer Entertainment

.

Sony Move Fitness

Releasedatum: 25-11-2011

Genre: Sport

Uitgever: Sony Computer Entertainment

Ontwikkelaar: Sony Computer Entertainment

.

De PlayStation Move in cijfers

  • De PlayStation Move verscheen op 15 september 2010.
  • Sinds die tijd is het toestel al meer dan 8,3 miljoen keer verscheept.
  • Er zijn meer dan 70 games met Move support.
  • Je kan maximaal met 4 personen spelen.

Tot Slot

Uit deze special blijkt toch dat Sony volop bezig is om van de PlayStation Move een succes te maken. Meer games krijgen Move ondersteuning en er komen ook meer Move games uit. Dit kan enkel positief uitdraaien en we zien alsnog een toekomst in de PlayStation Move. In het verleden kende het apparaat wel wat mindere tijden, maar Sony probeert ons dat te laten vergeten en laten we dat ook maar doen.