De Engelse politica Diane Abbott heeft een duidelijke mening over games. Ze vertelde in een debat over overgewicht en voedingsonderwijs dat ze Wii-games beter vindt dan de PlayStation-spellen als het gaat over het bestrijden van obesitas.

Uit die uitspraak kunnen wij opmaken dat de dame niet veel weet van games. Zij denkt waarschijnlijk dat er enkel games zijn voor de PlayStation waarbij je in de stoel zit, maar niets in minder waar. Ook voor de PlayStation zijn er games waarbij je uit de stoel moet komen en zal bewegen. Denk hierbij aan Zumba Fitness en Move Fitness.

“Far be it from me to advertise any particular product in this Chamber, but Wii-Fit games are perhaps better than PlayStation games.”

De minister van volksgezondheid denkt dan weer dat het komt door de televisie. Volgens hem laten ouders hun kinder te lang naar de televisie kijken of games te spelen, want dat vraagt geen inspanning van de ouders zelf.  Vingertje wijzen is natuurlijk altijd makkelijk en games zijn vaak slachtoffer, maar als men eens de hoeveelheid snoepreclame’s onder handen neemt zijn ze pas goed bezig. Je kunt immers geen aflevering Spongebob kijken zonder doodgegooid te worden met snoepreclame’s, McDonald’s en al die andere ongein.