Met een releasedatum die steeds dichterbij komt en regelmatig aankondigingen van nieuwe games voor de PlayStation Vita, komt Sega nu met een aankondiging van de game Samurai & Dragons.

Volgens Sega is het een strategische actiegame in dezelfde stijl als de vroegere SNES klassieker Actraiser. Tijdens de actiemomenten moeten tot vier spelers hun weg vechten door ondergrondse gangen vol met monsters en moeten ze verschillende items verzamelen.

Met deze verzamelde items kunnen de spelers weer een eigen stad opbouwen van waaruit ze een leger van monsters kunnen aansturen in het strategische gedeelte van de game. Ook zal het mogelijk zijn om bondgenootschappen op te richten met andere spelers of juist om de steden van deze spelers over te nemen. Samurai & Dragons is volgens de ontwikkelaar perfect geschikt voor de PlayStation Vita door de multiplayermogelijkheden van het apparaat.

Samurai & Dragons wordt ontwikkeld mede door de ontwikkelaar van de Yakuza serie, Masayoshi Kikuchi. Een releasedatum is nog niet bekend, maar dit zal niet heel lang meer op zich laten wachten. Hieronder kan je de eerste screenshots bekijken.