Zoals jullie hebben kunnen lezen in onze preview van Kingdoms of Amalur: Reckoning is vooral het combat systeem van de game ons erg bevallen. Ken Rolston, één van de lead developers van de game, heeft deze bewering nog een stapje verder gezet door te zeggen dat het beter is dan Skyrim.

Rolston heeft gewerkt aan games als Morrowind en Oblivion en zijn uitspraak is dus wel gefundeerd. Of het ook een beetje genuanceerd is, is weer een tweede, maar goed. Rolston deed namelijk de volgende bescheiden uitspraak:

“Kingdoms of Amalur features the best, coolest, fastest-paced, most tactile and silly-exciting fantasy combat of ANY RPG”.

Rolston ondersteunde deze uitspraak met de volgende:

“The pace, fluid movement, tactical richness, and physical and visual theatre of fantasy combat has always seemed the weakest feature of video RPGs, and Reckoning offers a fresh new answer in that department.”

In deze redenering kunnen we ons wel vinden, maar om nu te zeggen dat het de beste combat ooit is gaat wat ons betreft ook een beetje ver. Rolston krijgt gelukkig de kans om zich te bewijzen op 7 februari, dan zal de game namelijk in de schappen liggen.