In mei kunnen we met zijn allen aan de slag met de nieuwste DiRT: Showdown, waarvan we tot nu toe alleen nog een aantal trailers hebben gezien over het Destruction Derby onderdeel.

In het onderstaande filmpje zien we deze keer een aantal echte races, waarin het racen er chaotisch aan toe gaat en vol actie aan toe gaat. Verder zien we ook al een aantal verschillende locaties, zoals gewone straten, sneeuwtracks en natuurlijk zandwegen.

Ook krijgen we nu wat meer informatie over de verschillende races die te rijden zullen zijn in DiRT: Showdown. Zo moet er in Domination de snelste tijd neergezet worden, in Eliminator valt steeds de laatste wagen af en in Race Off is het de bedoeling om als eerste over de finishlijn te komen, en alles is geoorloofd om dit voor elkaar te krijgen.

Natuurlijk kunnen we hierbij gebruik maken van een boost, die steeds opnieuw oplaadt. Met deze boost kun je de tegenstander voorbij rijden, of deze tegenstander dwingen om tegen obstakels aan te rijden. Dit is te doen in de single player, in online races waar je het op kunt nemen tegen zeven andere racers en in de twee spelers splitscreen mode.