De persconferentie van Sony viel al aardig tegen, maar er was één grote afwezig tijdens deze persconferentie. We hebben het niet over een persoon, maar de PlayStation Move. De PS Move is zoals je wellicht al weet Sony’s motion controller waarmee je Dualshock 3 controller overbodig is.

Sony heeft zojuist een nieuwe accessoire aangekondigd voor de PS Move, namelijk een officiële steering wheel, die al verkrijgbaar was van verscheidene third party hardware ontwikkelaars. Om de steering wheel te gebruiken heb je alleen maar één PS Move controller nodig, die je in het midden van het stuur bevestigd. Knopjes zijn al aanwezig op het stuur.

De PS Move steering wheel kan gebruikt worden met games als LittleBigPlanet Karting, Gran Turismo 5, Need for Speed: Hot Pursuit, Motorstorm Apocalypse en meer. Je kunt de steering wheel overigens ook zo aanpassen dat het voelt alsof je op een motor zit, of juist een auto bestuurt.

Het stuur bevat zelfs nog ondersteuning voor Dualshock 3, waardoor het trilt wanneer je bijvoorbeeld crasht. De adviesprijs in de Verenigde Staten ligt op $39,99. Wat de prijs zal zijn in Europa is nog niet bekend en wanneer hij naar Europa komt weten we ook nog niet.