http://playsense.nl/images/file/img_4fec700f24023.jpg

SEGA heeft het moeilijk gehad de laatste tijd en dus hebben ze besloten een geheel nieuwe weg in te slaan als bedrijf. Als gevolg hiervan hebben ze besloten onder andere het Amsterdamse kantoor van de uitgever te sluiten. Ook zijn de kantoren in Frankrijk, Duitsland, Spanje en Australië vanaf nu gesloten.

Het bedrijf gaat zich meer richten op digitale games en dan vooral titels voor mobiele platformen (PS Vita, 3DS, iPad, iPhone etc.). Franchises als Sonic the Hedgehog, Total War, Football Manager en de Aliens-franchise zullen nu ook vooral belangrijk zijn voor SEGA. Dit betekent dus dat het bedrijf het allemaal op safe gaat spelen en dus niet meer zo snel nieuwe IP’s gaat aankondigen.

Bestaande titels zullen niet echt in gevaar komen door deze veranderingen, London 2012 zal dan ook nog gewoon uitgegeven worden door SEGA. Dit spel ligt op 29 juni in de winkels voor de PS3, Xbox 360 en PC.

Het blijft toch moeilijk om te zien hoe een bedrijf dat ooit geweldige hardware zoals de SEGA Megadrive en Dreamcast maakte nu in deze positie terecht komt. Het is alleen hoe het is en we hopen van harte dat SEGA er weer helemaal bovenop komt met haar nieuwe strategie.

“SEGA gaat een nieuwe en spannende fase tegemoet die het bedrijf zal positioneren als een contentgestuurde organisatie die het maximale uit de verkoop haalt met sterke en gebalanceerde IP, zoals Sonic the Hedgehog, Total War, Football Manager en de Aliens-franchise”, aldus Jurgen Post, COO van SEGA Europe. “Het bedrijf zal profiteren van een duidelijke focus en een vernieuwde strategie voor onze digitale en verpakte producten, en we weten zeker dat dit ons succes in de toekomst zal veiligstellen.”