Vrouwen zijn tegenwoordig steeds meer bezig met games en zien ook graag dat ontwikkelaars luisteren naar hun mening en inbreng. Zo hebben Aliens fans meermaals de vraag om vrouwelijke mariniers in de nieuwste Aliens game te stoppen neergelegd bij Gearbox, maar ze vinden dat er niets mee gedaan wordt. Mocht jij je herinneren dat er wel degelijke vrouwen in de voorgaande Aliens games zaten, dan heb je helemaal gelijk. Petitiehouder Melissa K. en achterban maken zich druk om het feit dat het vrouwelijk schoon mist in de multiplayer modus en daar willen zij verandering in zien.

Fans van de Aliens films herinneren zich dan ook Ellen Ripley, wie een erg belangrijke rol speelde. Daarom maakt Melissa zich ook zo druk, want vrouwen maken een groot deel uit van de Aliens franchise. Ze wil daarom kosten wat kost voorkomen dat vrouwen in de multiplayer niet vertegenwoordigd worden. Ook al is de singleplayer van Aliens: Colonial Marines wel voorzien van vrouwen, de multiplayer mag niet achterblijven.

“The ALIENS franchise started the first female action hero. Women are a big part of the ALIENS universe. The main character, the Queen Alien, the supporting female cast members, and even the United States Colonial Marines has many female marines, roughly close to the same number as men enlisted.”

Een Environmental artist van Gearbox kon het niet laten erop te reageren. Hij wilde even duidelijk maken hoe simpel het eigenlijk was om de multiplayer een paar vrouwelijke personages rijker te maken, mocht Gearbox besluiten toe te geven aan de eis van de groep fans. Ze hoeven in het Aliens scenario toch niet zo heel veel af te wijken van de mannelijke personages, dus eigenlijk is het een klein klusje.

Hoewel wij niet helemaal begrijpen waarom wij hiervoor onze bloeddruk zouden moeten verhogen, vinden we het absoluut niet erg als Gearbox uiteindelijk toch de multiplayer verrijkt met een paar vrouwen. Het is en blijft leuk om naar te kijken, natuurlijk. Mocht jij je hier wel helemaal in gevonden hebben? Dan kun je hier zelf de petitie tekenen.