Forum

Topic: Cheaten, ja of nee?

Anoniem's avatar

Wat vinden jullie van cheats gebruiken in een game? Onsterfelijk, level skip etc.

Is dit uit ten boze of fuck it gewoon doen? Ik doe het zelf wel, als een spel te onmogelijk moeilijk is, ik geen zin heb om 100% te halen en daar jaren voor te moeten grinden, if als mijn save files pleite zijn en ik alles kwijt ben.

Anoniem reageren

Je bent niet ingelogd op PSX-Sense, heb je wel een account? Dan kun je hier inloggen. Heb je geen account? Klik hier om te registreren of post anoniem hieronder.

16 reacties

 1. Anoniem -
  Anoniem-8016's avatar

  Muah als optie in een game is et niet zo erg vind ik. Je kan dan zelf kiezen of je het gebruikt of niet. Persoonlijk zou ik het altijd zonder proberen maar als je een spel hebt als bijv. Sekiro Shadows Die Twice dan snap ik wel dat zo een functie gewild is.

 2. 56 XP
  Calibr3tto's avatar

  Nee, tenzij het een feature is die een game biedt. Maar zelfs dan kan het de voldoening om een game (uit) te spelen verpesten. Als het moeilijk is zou ik online tips zoeken om te kijken of het het toch zelf lukt zonder cheats. En grinden.. tja, sommige games zijn nou eenmaal zo. Hoewel ik weinig heb met games die 10-tallen uren grinden vereisen voor weinig extra content of een trophy.

 3. Anoniem -
  Anoniem-4930's avatar

  Jazeker, maar alleen in offline games!
  Online cheaten is zielig, je eigen sp game helemaal cheaten kan dikke fun zijn

 4. Anoniem -
  Anoniem-9675's avatar

  Als je er niemand mee last kan zijn. Het is jou spel en als het jou voldoening geeft waarom niet.

 5. 10 XP
  Dunsparrow's avatar

  Alleen in single player games. Online of in multiplayer games cheaten is just not done.

 6. Anoniem -
  Anoniem-4743's avatar

  @Dunsparrow: bij online ligt het eraan vind ik. Bij een game als gta snap ik die money cheats wel. Online alleen bij competitieve is cheaten echt zielig.

 7. Anoniem -
  Anoniem-8943's avatar

  normaal gesproken nee,maar games als sekiro,bloodborne mag van mij wel cheats hebben,ik kwam niet eens de eerste boss voorbij in bloodborne,en sekiro ga ik niet halen,kga niet 100x dood,game moet wel uitdaging bieden,maar niet belachelijk moeilijk zijn,dat je steeds doodgaat

  -gaat de ontwikkelaar betalen voor me kapotte tv? hahahahaa

 8. Anoniem -
  Anoniem-8745's avatar

  @Anoniem-8016: Ja vooral bij die game mag er een code in die het spel even makkelijker maakt. Ik vind het een geweldige game, maar kom gewoon niet voorbij die Corrupted Monk en die gast op het dak (al die trucjes die ik op het internet zie werken niet). De gameplay ligt mij in tegenstelling van hun andere SoulBorne games niet.

 9. 1303 XP
  Jason28's avatar

  @Anoniem-8943: Sekiro heb ik opgegeven, ik kom gewoon niet voorbij die malle aap. Bloodborne uitgespeeld, maar dat komt omdat je daarin iemand kan summen, als je het treft hoef je amper wat te doen en is het een makkie bij zo’n eindbaas, eigenlijk ook een soort cheat. Verder gebruik ik nooit cheats, ik hou juist van de uitdagingen.

 10. Anoniem -
  Anoniem-4629's avatar

  Hangt er een beetje van af….Online/ MP : not done! Offline/SP : Ja maar….

  En ja maar omdat : Ik ken enkele games die de mogelijkheid hebben om een missie te skippen als je hem bijv. een keer of 4 probeert en dat het mislukt. Prima optie, al maak ik er zelf geen gebruik van. Moet je eens voorstellen dat je op 60% van een game zit en een bepaalde missie lukt je bijv. echt niet. zonde toch om dan 40% van de game.

  Wat ik wel doe, is cheaten met games zoals GTA in de single player. Ik ga niet op zoek naar wapens, armor etc. Zonde van mijn tijd.

 11. Anoniem -
  Anoniem-5511's avatar

  @Jason28:
  Bij Bloodborne kon je bij de laatste baas niemand om hulp vragen, ook bij de dungens kon je geen hulp krijgen, en hoe slecht ik ook in de SoulBorne games ben heb ik Bloodborne 100% gehaald 🙂 De laatste baas was doodsbang voor mij, ik was letterlijk de hunter en hij het schaap 🙂 ik ben gewoon heel agressief tegen hem gaan vechten, het enige wat hij nog kon doen was wegrennen.

 12. 1303 XP
  Jason28's avatar

  @Anoniem-5511: het is al lang geleden maar ik heb de laatste baas dan ook verslagen, het is een van de weinige games die ik met zweet in de handjes heb uit gespeeld. Ik kan me niet meer herinneren of het mogelijk was om iemand te summen. Zal wel niet dan.

 13. 490 XP
  Nick-Chronic's avatar

  Ik speel graag zoals ik dat wil en daar hoort ook cheaten bij .
  Ik gebruik zelf wel eens cheat engine voor een credit/geld hack .
  Als cheat engine niet lukt dan betaal ik ook wel eens voor de Wemod Trainers , de laatste was Forza Horizon 5 , credit hack om alle auto`s te kopen/verzamelen .

 14. Anoniem -
  Anoniem-3445's avatar

  @Jason28:
  Ik kan me het laatste baas gevecht nog wel goed herinneren. Het was gewoon te komies om te vergeten. Ik had voor hem al een aantal pittige gevechten (alleen) gehad, en had er een zwaar hoofd in toen ik er achter kwam dat je dit gevecht alleen alleen kon doen. Was dood nerveus voor het gevecht “maar achteraf was hij net een schaap dat hulpeloos voor mij weg probeerde te rennen”. Bloodborne is tevens het enige SoulBorne spel waar ik de meeste bazen alleen heb verslagen en 100% heb.

 15. Anoniem -
  Anoniem-6880's avatar

  Cheaten is voor losers.

 16. 4753 XP
  20style [20]'s avatar

  Voor sp maakt het echt niet uit!