Forum

Topic: Playstation 3

Anoniem's avatar

Hallo,

Ik heb een vraag en weet niet hoe dat nu eigenlijk zit. Onlangs heb ik bij een bekende webshop (zal even de naam niet noemen) een Playstation 3 slim gekocht. Nu bleek dat deze omgebouwd is. Omdat ik niet wist wat dit nu eigenlijk inhoud heb ik de webshop een mail gestuurd voor meer informatie. Nu kreeg ik hierop het antwoord dat je hiermee gebrande discs ect mee kunt spelen. Er stond ook bij dat de PS3 ook normaal gebruikt kan worden. Mijn vraag is, mag een online webshop dit eigenlijk wel verkopen, terwijl zij in hun eigen regels hebben vermeld voor het inkopen, worden geen omgebouwde consoles ingenomen. Nu ben ik hier niet mee bekend, maar dit noemen ze ook wel jailbreak, en zover ik na heb kunnen gaan, kun je dan niet online, wat wel de bedoeling was. Iemand hier ervaring mee hoe dit zit ?

Anoniem reageren

Je bent niet ingelogd op PlaySense, heb je wel een account? Dan kun je hier inloggen. Heb je geen account? Klik hier om te registreren of post anoniem hieronder.

12 reacties

 1. Anoniem -
  Anoniem-2214's avatar

  Misschien kan je gewoon een officiële update op een usb stick zetten, en dan je ps3 updaten na het officiële besturingssysteem.

 2. 9715 XP
  stefan52a's avatar

  Lol, apart verhaal, weet niet of ze dit mogen, het lijkt mij van niet zelf.

 3. 8939 XP
  7th-son's avatar

  Ik denk niet dat je illegale dingen mag verkopen als je een KvK nummer hebt. Lijkt mij tenminste

 4. Anoniem -
  Anoniem-533's avatar

  Waarschijnlijk mogen ze wel omgebouwde consoles verkopen mits als de games niet gedownload zijn.

 5. 8939 XP
  7th-son's avatar

  @Anoniem-533: wat denk je zelf?

 6. Anoniem -
  Anoniem-1042's avatar

  @7th-son: Zonder kvk mag het eveneens niet

 7. Anoniem -
  Anoniem-4948's avatar

  Ombouwen van spelcomputers is niet per definitie illegaal. Het gaat om de handelingen die erop volgen. Hiermee bedoel ik het downloaden van spellen.

  Wat betreft verkoop moet hier gekeken worden naar de omschrijving van de het verkochte product. Indien het niet vermeld werd dat het een omgebouwde console was dan kan jij rederlijkerwijs uitgaan van misleiding. Zeker gezien het feit dat zij aangeven in hun voorwaarden geen omgebouwde spelcomputers kopen.

 8. 653 XP
  Straatveger's avatar

  @Anoniem-4948: Er stond bij dat hij ook normaal gebruik kon worden, wat niet het geval was. Je kunt niet online, geen psn id aanmaken, geen games updaten, geen aankopen doen in de psn store, omdat je de kans loopt een console ban te krijgen. Ze wilden hem wel terug nemen, maar dan moest ik voor de kosten opdraaien om hem terug te sturen. Toen ik zei dat ik sony hierover ging informeren, kreeg ik een mail waarin stond dat ze er nog eens overna hadden gedacht, en in het kader van klant tevredenheid bla bla, kon het ineens wel. Heb nu een normale ps3, zonder jailbreak.

 9. Anoniem -
  Anoniem-777's avatar

  @Straatveger:

  Haha netjes, goeie zet. Ze wisten dondersgoed dat wat ze deden illegaal was.

 10. Anoniem -
  Anoniem-1890's avatar

  @Straatveger: Ik zou Gamemania alsnog aangeven

 11. 653 XP
  Straatveger's avatar

  @Anoniem-1890: gamemania? Wat hebben die ermee te maken?

 12. 1642 XP
  TommyNL's avatar

  @Straatveger: En inmiddels opgelost?