Forum

Topic: Ps4 neemt geen disc aan

Anoniem's avatar

Het lijkt alsof de discdrive helemaal dood is. Heb gisteren de playstation helemaal open gehad om hem schoon te maken. Kon maar 20 minuten spelen daarna was die over verhit. Nu doet de discdrive ineens niks meer. Heb Al van alles geprobeerd zelfs de knopjes die aan de console vertellen of er een disc in zit gemeten. Die werken maar de laser of iets gaat niet aan en de disc word niet naar binnen getrokken.

Als de console uit staat en ik doe er een disc in gaat die wel aan maar de discdrive verder doet niks. Ik heb geen idee meer wat ik kan testen of wat het zou kunnen zijn

Anoniem reageren

Je bent niet ingelogd op PlaySense, heb je wel een account? Dan kun je hier inloggen. Heb je geen account? Klik hier om te registreren of post anoniem hieronder.

9 reacties

 1. Anoniem -
  Anoniem-2644's avatar

  Aan de zijkant naast de disc drive zit een soort rooster. Onder dat rooster zit een heel klein schroefje, zo ongeveer rond het 5e a 6e roostertje van onder gezien. Je kan met een heel klein schroevendraaiertje tussen dat roostertje door om dat schroefje een klein beetje aan te draaien. (Ik weet ff niet of je nou met de klok mee of tegen moet draaien maar je moet het maar gewoon even testen, sowieso maar een heel klein beetje aandraaien) als het goed is pakt je ps4 daarna de disc gewoon weer. Wel evenalle kabels uit je ps halen wanneer je dit doet.

  En wat betreft het oververhitten: dit klinkt alsof je misschien tijdens het openmaken de koelpasta beschadigt hebt. Zoek even een tutorial op google daarover op. Als je namelijk het plaatje waar de koelpasta onder zit hebt weggehaald, moet je er nieuwe koelpasta opdoen. Als je het plaatje eraf hebt gehaald beschadig je namelijk de oorspronkelijke pasta en is het van belang dat je er nieuwe opsmeert.

  Succes,
  Oskar

 2. Anoniem -
  Anoniem-4856's avatar

  Als bovenstaande oplossing niet werkt dan moet je een nieuwe disc drive/disc laser erin laten bouwen, ik heb ditzelfde probleem met mijn oude ps3 gehad

 3. Anoniem -
  Anoniem-6776's avatar

  Waarom maak je een elektronisch apparaat open als je er geen verstand van hebt?

 4. 8379 XP
  7th-son's avatar

  @Anoniem-6776: ik neem aan dat als hij gemeten heeft, dat met een (soort van) multimeter gedaan heeft, en niet met een duimstok, en dat hij er dus wel een beetje verstand van heeft.
  Zo klinkt het wel een beetje namelijk.
  En anders heeft hij waarschijnlijk wat stuk getrokken met openmaken ofzo.

 5. Anoniem -
  Anoniem-4002's avatar

  @Anoniem-2644:

  Links = Los, Right = tight

 6. 8379 XP
  7th-son's avatar

  @Anoniem-4002: en dan hopen dat ze het verschil weten tussen link en rechts.

 7. Anoniem -
  Anoniem-1223's avatar

  @Anoniem-2644: bedankt! Ik had ook problemen met de disc. Vond een schroefje achter het klepje met playstation tekentjes, vervolgens deze aangedraaid en het werkte!

 8. Anoniem -
  Anoniem-9904's avatar

  Call Of duty

 9. Anoniem -
  Anoniem-4985's avatar

  PS5 kopen neef