XCOM werd jaren geleden (2005) aangekondigd en dit was een first person shooter gebaseerd op de klassieke gelijknamige strategiegame. Hoewel de game er erg veelbelovend uitzag klaagden veel fans dat het weinig tot niets met het originele deel te maken had. Enige tijd later werd XCOM: Enemy Unknown aangekondigd, wat een strategie game is en deze is inmiddels al enige tijd verkrijgbaar.

Rondom XCOM is het echter nog steeds erg stil. De laatste keer dat wij de game in actie hebben gezien was op de E3 in 2011, dus dat zegt genoeg. Hoewel we nog steeds geen nieuwe informatie over de voortgang van de ontwikkeling of game zelf hebben is er wel een hint verschenen dat 2K Games de titel heeft aangepast.

Internet speurneus Supperannuation meldt via Kotaku dat Take-Two onlangs de onderstaande domeinnamen heeft geregistreerd:

  • thebureau-game.com
  • thebureau-game.net
  • whathappenedin62.com
  • whathappenedin62.net

In XCOM speel je met een FBI agent in het jaar 1962 dus daar zit de overeenkomst tussen de domeinen en de game zelf. The Bureau is immers een andere benaming voor de FBI en ‘wat gebeurde er in 1962’ lijkt een logische vraag te zijn, aangezien de Aarde in XCOM in 1962 werd aangevallen. Natuurlijk kan het ook om een nieuwe game gaan, maar dat is wat onwaarschijnlijk vanwege het feit dat XCOM zelf nog steeds niet in de winkels ligt.

Misschien dat naar aanleiding van deze registraties 2K Games binnenkort de game opnieuw zal introduceren. We houden het in de gaten.